Hoi, mijn naam is Monique Coppens en ik heb een gratis mini cursus yoga nidra voor je mét yoga nidra meditatie mp3’s!

En die heb ik voor je gemaakt omdat ik je heel graag kennis wil laten maken met dit geweldige gereedschap waarmee je heerlijk lekker kunt ontspannen en waarmee je op een zachte manier dingen in jezelf en in je leven kunt veranderen. Maar misschien moet ik eerst nog even een stap terug en uitleggen wat yoga nidra is.

In het kort is yoga nidra een vorm van yoga die lijkt op meditatie, omdat je eigenlijk stil ligt en je volgt gesproken aanwijzingen op. Je doet oefeningen waarbij je bijvoorbeeld:

* de aandacht door het lichaam verplaatst

* je doet ademhalingsoefeningen,

* visualisaties

* het aanspannen en ontspannen van het lichaam

En door het doen van die oefeningen kom je in een steeds diepere staat van ontspanning. Op een gegeven moment ga je tussen slapen en waken in schommelen en dan gebeuren en hele mooie dingen voor je lichaam, geest en ziel.

Yoga nidra heeft dus heel veel mooie voordelen:

* Het geeft rust en ontspanning op een heel diep niveau

* het zet het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer aan

* het helpt je om emoties los te laten

* en denken en gepieker los te laten

En op een dieper niveau zuivert yoga nidra oude patronen en blokkades waar je in je leven last van kunt hebben.

Dus hoe geweldig is dat, je ligt, je volgt gesproken aanwijzingen op en je ruimt je oude shit op, wat wil je nog meer?

Fijne nieuwe dingen in je leven verwelkomen misschien? Ook dat kan met yoga nidra.

Zoals ik al zei, het is een zachte manier om dingen te veranderen en door dat we in yoga nidra werken met een intentie of wens die we planten in je onderbewuste, als je in een diepe staat van ontspanning bent, kun je dingen gaan zien veranderen in je leven. Dat heet werken met een sankalpa en daarover vertel ik meer ook meer in de mini cursus Yoga Nidra

Maar ga voor nu eerst zelf de ervaring aan: Vrraag de cursus aan door hieronder op de knop te drukken en je kan thuis meteen aan de slag met de eerste les en een complete yoga nidra sessie van 24 minuten, heerlijk toch?!

Rest mij nog te zeggen dat ik je heel veel yoga nidra plezier toewens, met mijn mp3. En dat ik ook wens dat het voor jou net zo’n magisch middel wordt als het voor mij en mijn leven is geweest.