Toen ik voor het eerst een yoga nidra meditatie deed, wist ik niet wat het was. Het heette namelijk anders. De mp3 die ik downloadde van een Amerikaanse site werd een “Nap” genoemd (een dutje). Ik was erg verrast over het effect van de meditatie en ik hoorde later dat het yoga nidra was, maar in die tijd kon ik er nog niet zo veel informatie over vinden. Lange tijd heb ik gedacht dat het een vorm van geleide meditatie was. En ik onderging het gewoon en dat was fijn.

Na een paar maanden diende de kans zich aan om een opleiding tot yoga nidra docent te volgen en dat deed ik. Om er zelf meer van te weten. En dat heeft veel verschil gemaakt voor me. Weten waarom je iets doet, kan erg veel toevoegen aan het effect van je beoefening.

Ik leerde meer over de yoga theorie (Ik was al wel bekend met de chakraleer, maar dit was zo veel meer!).
Ik leerde over de wetenschappelijke effecten (die overeen kwamen met wat ik wist uit de psychologie).
En ik leerde intuïtief werken met yoga nidra (en wow, dat was behoorlijk nieuw!). En dit alles deed mijn beoefening erg veel goeds.

Ik heb er een enorme ontwikkeling door gemaakt. Het horen en volgen van mijn intuïtie is een normale zaak voor mij nu. En ik kan erg makkelijk in een diepe ontspanning komen tegenwoordig. Ook weet ik hoe ik yoga nidra in kan zetten als ik een probleem in mijn leven ervaar. Het helpt, het werkt. Subtiel. En hoe ik daarmee om kan gaan, dat heb ik moeten leren.

Dát wil ik anderen ook bieden, die kans om je beoefening te verdiepen en met yoga nidra een reis te maken waarin je jezelf en je behoeften op een veel dieper niveau leert kennen. En waarmee je leert hoe je yoga nidra beoefening in kunt zetten om dingen in jezelf of je leven te veranderen. En daarom heb ik een 5 weekse “De Magie van Yoga Nidra” online cursus gemaakt, wat meer is dan een cursus. Het is een community waarin je ook verder kunt ontwikkelen als de cursus zelf is afgerond. Omdat ik houd van het echte werk. 😉

Doe mee met “De Magie van Yoga Nidra

Niet dat er iets mis is met gewoon af en toe een lekkere yoga nidra les bijwonen of een meditatie mp3 ondergaan. Maar als je iemand bent die meer wil weten en die persoonlijke begeleiding fijn vindt, dan is deze cursus een echte aanrader. We beginnen 1 oktober en tot 15 september geldt er een grote “early bird” korting

Klik hier voor meer cursusinformatie